Telefon: 060/ 300 555 2
Laze Kostića 14/3  Novi Sad
ko je kriv

Ko je kriv?

„Tako vam je, kako vam je. I nama je loše. Mi se ne pitamo ništa. Znate, Ministarstvo je naša glava i naš mozak. Mi smo motika koja kopa kanale, a ne mozak koji ucrtava gde su kanali potrebni. Mi smo, znate, na to pristali. Uredno idemo na posao svaki dan, plačemo nad svojim sudbinom , ali poslušnost ne odbijamo. Naši sindikati nisu baš sigurni sta treba da rade, tako da iako smo jako nesrećni i unesrećujemo nove generacije, ni 5 minuta ćutanja za pogreb kritičkog mišljenja nismo organizovali“ , kaže nastavnica. 

Ona koja našu decu uči životu, pismena, obrazovana, edukovana za rad sa mladima. Birana da baš ona stane ispred naše dece. Dece 21. veka.U školi radi i njen muž. On, glava kuće i glavni finansijer rekao je : „Ćuti, ne talasaj!“


„A gde su roditelji?“, pitaće nastavnica. Evo ih, tu su. Gledaju, čude se pritisku nefunkcionalnog znanja na decu. Uče sa decom , da ne bi na zanatima bila baš prevelika gužva zbog loših proseka. Uče i ćute, kažu ne smeju da talasaju i stave metu na čelo svog deteta. 

I tako, ova današnja omladina je baš katastrofa. Šteta što nisu kao mi, pa da vidiš gde bi nam kraj bio.

Autor: Snežana Golić, pedagog i koordinator Razvojnog centra „Faktor“

obrazovanje, pedagogija, prosveta, snezana golic